Albagips Exim Kft. 8000 Székesfehérvár, Rahói utca 1.
tel: 22/312 200 | info@albagips.hu | fax: 22/500-106
youtube
Ha Ön építkezni szeretne és kíváncsi egy rendkívüli tulajdonságokkal bíró, természetes építőanyagra, ismerjen meg bennünket és termékeinket. Általános termékismertető, szakmai tanácsok, információk itt találhatók.
Ha Ön építész, belsőépítész, vagy tervezőmérnök itt találhat termékeinkről részletes bemutatást. Ezen kívül hasznos információkat, minősítéseket, műszaki adatokat, csomóponti megoldásokat is erre a fülre kattintva érhet el.
Ha Ön kivitelező, erre a fülre kattintva találhatja meg az Ön számára fontos kivitelezési tudnivalókat és szakmai információkat. Egyéb szerkezeti megoldásokról és szakmai továbbképzéseinkről ugyanitt olvashat.

Albafal


Nútféderes gipsz válaszfal elem

Mi az az Albafal?

Az ALBAFAL fedett falak építéséhez használható négy oldalán illesztékekkel ellátott elem. A tradícionális és természetes építőanyagok használatát újra előtérbe helyező építőipar számára az ALBAFAL egy modern falazási rendszert kínál amellett, hogy a hagyományos módon rakott falak megbízhatóságát és tömörségét is garantálja.

A teljes felületen lévő tökéletes gipszborítás a hangszigetelés, vízfelvevő képesség (hidroszkópikus jellemzők) és tűzállóság vitathatatlan előnyei mellett a fal gyors és egyszerű felhúzását teszi lehetővé.

A kész fal teljesen sík, nem szükséges vakolni, csak egy egyszeri glettelést igényel.

Miért ezt használja?

Gyors kivitelezés: az elemek négy szélén kialakított horony- és eresztékcsapolás az elemek tökéletes illeszkedését és gyors falazást tesz lehetővé.

Technológiai kialakítás: a kész fal teljesen integrált, köszönhetően az azonos alapanyagból készült ragasztógipsznek és a gipsz alapú válaszfalelemnek, ezért a magas minőségű gipszalapanyagot is figyelembe véve önmagában is teljes értékű hangszigetelő és tűzbiztossági jellemzőkkel bír hagyományos falazóhabarcs használata nélkül is. (a tanúsítványok kérésre elérhetőek).

Magas nedvességtartalmú helységekben való alkalmazhatóság: a vízálló változatban készülő elemek probléma nélkül alkalmazhatók magas nedvességtartalmú helyiségekben is, mint például fürdőszobák, vagy pincék.

Holtidő nélküli munkát tesz lehetővé: a falat már a felrakást követő napon lehet simítani. A létező lehető legvékonyabb simítórétegnek (1-2 mm) köszönhetően a fal nagyon gyorsan szárad, már 24 óra múlva festhető, burkolható, tapétázható.

Az ALBAFAL más rendszerekkel szembeni előnyei:

ALBAFAL

Kerámia falazat
(Kétoldali vakolattal)

színezésre kész fal felépítésének ideje

45-50 m2/nap/személy

10-15 m2/nap/személy

holtidők

nincs

akár 28 nap

hangvisszatartás 10 cm vastag fal esetén

37-40 dB-ig tanúsítva

40 dB-ig tanúsítva

tűzállóság

120-180 perc

nincs tanúsítva

technológia kialakítás

kiváló a rendszerhez tartozó simítófedéssel

hidrofób gipszalapú vakolattal jó

vízfelvevőképesség (hidroszkópikus jellemzők)

kiváló

hidrofób gipszalapú vakolattal jó

költség (kész fal)

20-25%-os megtakarítás a hagyományos falazáshoz képest

20-25 %-os többletköltség az ALBABLOKK falazáshoz képest

Minden ALBAFAL elem kapható vízálló változatban is.

Albafal katalógus letöltés


Tecnoboard

Rosterősített gipsz válaszfal elem

A tecnoboard rendszer alapvetően a kerámiarost-erősített gipszlapból épül, melynek minkét oldalfelülete tökéletesen sík, és a szélein a pontos hornyoláshoz szükséges illesztékekkel van ellátva. A lapok rögzítése gipszkarton profilváz rendszerre történik. A kétrétegű fal közötti térben helyezhetjük el az épületgépészeti szerelvényeket (elektromos vezetékek, vízvezeték, telefon és klímavezetékek, stb.).

Az épületgépészet előzetes komplett beszerelésének köszönhetően nem keletkeznek lyukak a falban és nem kell a vakolatot kijavítani, amely a hagyományos falazás elkerülhetetlen velejárója. A lapok tökéletesen sík felülete és a precíz illesztés a munka végén a lehető leggyorsabb simítást teszi lehetővé. A tecnoboard rendszer úgy került kialakításra, hogy az épületek beltéri válaszfalainak beépítését a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb és legésszerűbb módon lehessen megvalósítani.

Miért ezt használja?

Rendkívüli tűzbiztosság: A1 tűzállósági és “nem éghető” kategóriával rendelkezik. A tűzállóság 120-180 percig garantált a felület burkolatától függően. Ez a jellemző teszi a tecnoboard rendszert kétséget kizáróan az elsőrangúvá minden más szárazépítészeti rendszerrel szemben.

A tecnoboard lemezeken kívül egyetlen más falrendszer sem egyesíti magában az éghetetlenség és a tűzállóság előnyét a gazdaságossággal.

Kivételes hangszigetelő tulajdonság: A 25 mm vastag és 25 kg/m2 súlyú tecnoboard lap már masszív anyagánál fogva eleve kiváló hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Sőt, a gipszre jellemző mikroporózus szerkezetnek és a rostokban gazdag laptestnek köszönhetően a tecnoboard rendszer a hangszigetelés elérhető maximális szintjét biztosítja. Egy második réteg hozzáadásával a garantált hangszigetelő érték 41 dB-től több mint 60 dB lehet, bár ez valamelyest vastagítja a falat. A hangszigetelésre vonatkozó tanúsítvány kérésre elérhető.

Lehetőség a teljes vízhatlanság elérésére: A tecnoboard falrendszer az egyetlen a szárazépítészeti rendszerek között, amely teljes vízhatlanságra vonatkozó tanúsítványt szerzett. Ennek köszönhetően használható olyan problémás helyeken is, ahol eredendően magasabb, vagy előre láthatóan magasabb lesz a nedvességtartalom az átlagosnál (szuterén helységek, garázs, konyha és fürdőszoba). Ezen felül ahol szükséges, ott érdemes a válaszfalat még a padlóburkolás előtt felhúzni, így a falak segítségével a padlózat tekintetében is elérhető a helységek közötti hangszigetelés.

Az egyedülálló tervezésű panelek használatával úgy is elérhető a vízszigetelés, ha csak a padlóval érintkező első sor készül vízálló elemekből, így képezve hatékony védelmet a függőlegesen felszívódó nedvesség ellen, vagy egy esetleges kisebb elázás (csőtörés) esetén.

Szilárdság, ütésállóság: A tecnoboard rendszerből készült falakat figyelemre méltó tömörség jellemzi, mely már egyszerű ujjal való kopogtatással egyértelműen érzékelhető. Az elemek gyártására használt kiváló minőségű gipsz, és a rostszerkezettel történő megerősítés jelentős szilárdságot és ütésállóságot kölcsönöz a paneleknek. Az UNI 8201 ütésállósági tanúsítvány (ISTEDIL tanúsítványszám: 0375-2001 del 01/03/2001) a fal legszigorúbb körülmények között tesztelt magas megbízhatósági fokát igazolja. A különlegesen tömörszerkezet miatt a tecnoboard falak teljes felületükön szegelhetők.

Vízálló változat

Minden tecnoboard elem kapható vízálló változatban is, amely kék színű a standard alapváltozattól való könnyű megkülönböztetés érdekében.

A vízálló adalékanyag hozzáadásával készülő speciális alapanyag keverék teszi különösen alkalmassá a panelt nedves helyiségekben való felhasználásra. A kérésre elérhető vízállósági tanúsítvány szaklaboratórium által 24 órás teljes alámerítéses vízpróba alapján került kiállításra. A vízálló tecnoboard elemek használata az alábbi esetekben ajánlott: a padlóval érintkező első panelsor esetén, fürdőszoba, konyha, pince, szuterén helyiségek és pincegarázs

Vízfelvétel

A tecnoboard vízálló paneleket az ISTEDIL tanúsította (tanúsítványszám:020/90 -020/90 A) 24 órás teljes alámerítéses vízpróba alapján, melynek eredménye:

Vízfelvétel: W 1,27 %

Duzzadás: 0,13 mm

Rendszerünk az EN norma szerinti vízállósági tanúsítvánnyal is rendelkezik.

 Tecnoboard katalógus letöltés


Sky Panel


Kazettás álmennyezeti rendszer

A könnyített gipsz SKY PANELEK egy speciális, gyors száradású alabástromgipsz masszából készülnek, az anyagba ágyazott 12 μ vastagságú éghetetlen üvegszálerősítéssel.

A panelek látható felülete fehér színű (oldásmentes) vízbázisú fedőréteggel kerülnek bevonásra, mely garantálja a felületek maxilmális egységességét különböző gyártási tételek esetén is.

Miért ezt használja?

Éghetetlenség és tűzállóság

Termékeink A1 tűzvédelmi osztályúak (nem éghető).

Egyik típusa sem generál füstöt égéskor. 

Mindenféle mérgező hatástól mentes

A SKY PANEL kizárólag gipsz és víz felhasználásával készül, a gipszágyba teljes fedéssel beágyazott vastagüvegszálakkal (a hatályos normatívák szerint). Semmiféle szerves vagy kémiai adalékot nem tartalmaz, és abszolút mentes leváló, lebegő mikroszálaktól. A fentiek miatt a SKY PANEL abszolút atoxikus, ezért különösen alkalmas kórházak, bölcsődék, iskolák, különböző élelmiszeripari létesítmények, stb. építésénél való felhasználásra.

Szilárdság, megbízhatóság

A panelek alapanyagát adó gipsz tisztasága és a vízbázisú, a panelek felületének kezelésére használt fedőréteg minősége alaptulajdonságainál fogva a legmagasabb fokú szilárdságot garantál minden más álmennyezetelemmel szemben.

Vízhatlanság

A paneleket a beépítést követően nem károsítja semmiféle környezeti nedvesség által okozott fizikai károsító hatás.

95%-os relatív nedvességtartalomszintig fasználható.

Klimatizáció beépítése nélkül is lehetséges a panelek felhasználása.

Nedvességfelvevő képesség

A SKY PANEL anyagánál fogva sajátos jellemzője a kiváló nedvességfelvevő-képesség, könnyen elnyeli a helyiség többlet-páratartalmát, melyet a szárazabb és melegebb időszakokban fokozatosan lead. Így hozzájárul a helység optimális mikroklímájának szabályozásához.

Hajlításállóság

A panelek belső nagy vastagságú üvegszálakkal való megerősítése magas hajlításállóságot és a véletlen törés, illetve repedés elleni ellenállóképességet biztosít.

Fényvisszaverés

A fedőréteg típusától függően a panelek fényvisszaverő képessége 75-95%-os, mely kellemes és szórt fényt nyújtanak.

SKY PANEL katalógus letöltés


Gipsz porok

Zsákos anyagok

Az Albagips gipszporainak glettanyag szulfát, mész, különböző meszes alapanyagok, gyanta és egyéb olyan adalékanyagok keveréke, melyek hozzájárulnak a termék optimális feldolgozhatóságához és tapadóképességéhez. A Bay Plastic glettelőanyagot különböző felületekre fejlesztették ki: régi mészvakolatokra, újabb gipsz- illetve cement alapú vakolatokra, gipszlapokhoz, és kifejezetten alkalmas gipszkarton falak teljes gletteléséhez, ahol 1 mm-es vastagsággal optimális eredményt lehet elérni.

A Bayplastic glettelőanyag ragadóképességben és tömörségben kiváló tulajdonságokat kínál, melyet a felhasznált gipsz különleges minőségének illetve a speciális és gondos elkészítésnek köszönhet.

A könnyű feldolgozhatóságon kívül – természetesen a megfelelő mennyiségeket betartva - az időállóságbeli megbízhatósága is figyelmet érdemel.

Bay Plastic - Glettanyag

Vékony glett vakolt és gipsz válaszfalakhoz.

Kiváló tapadó képességű 1-4 mm-ben felhordható magas fehérségű glettanyag 90-100 perc felhasználhatósággal.

Technikai adatok

Súly:

900-1000 kg/m3

Szemcsésség (100 mikrométer):

0,2% alatti

Felhasználhatóság ideje (20 fokon):

90-100 perc

Végső kötési idő:

180 perc

Minimum vastagság:

1 mm

Maximum vastagság (egy rétegben):

4 mm

Anyagigény:

felhordási vastagságtól függően kb. 0,3-1 kg/m2

 

 

 

 

 

 

Bay Finitura - Glettanyag

Vékony glett gipszkarton és Tecnoboard szerelt falrendszerek bandázsolásához és minden felület finisheléséhez.

Technikai adatok

Súly:

900-1000 kg/m3

Szemcsésség (100 mikrométer):

0,2% alatti

Felhasználhatóság ideje (20 fokon):

60 perc

Végső kötési idő:

100 perc

Minimum vastagság:

0,5 mm

Maximum vastagság (egy rétegben):

3 mm

Anyagigény:

felhordási vastagságtól függően kb. 0,3-1 kg/m2

Hajlító szilárdság:

2,5-3,0 N/mm2

Nyomószilárdság:

6,5-7,5 N/mm2