Albagips Exim Kft. 8000 Székesfehérvár, Rahói utca 1.
tel: 22/312 200 | info@albagips.hu | fax: 22/500-106
youtube
Ha Ön építkezni szeretne és kíváncsi egy rendkívüli tulajdonságokkal bíró, természetes építőanyagra, ismerjen meg bennünket és termékeinket. Általános termékismertető, szakmai tanácsok, információk itt találhatók.
Ha Ön építész, belsőépítész, vagy tervezőmérnök itt találhat termékeinkről részletes bemutatást. Ezen kívül hasznos információkat, minősítéseket, műszaki adatokat, csomóponti megoldásokat is erre a fülre kattintva érhet el.
Ha Ön kivitelező, erre a fülre kattintva találhatja meg az Ön számára fontos kivitelezési tudnivalókat és szakmai információkat. Egyéb szerkezeti megoldásokról és szakmai továbbképzéseinkről ugyanitt olvashat.

Tecnoboard

Rosterősített gipsz válaszfal elem

A tecnoboard rendszer alapvetően a kerámiarost-erősített gipszlapból épül, melynek minkét oldalfelülete tökéletesen sík, és a szélein a pontos hornyoláshoz szükséges illesztékekkel van ellátva. A lapok rögzítése gipszkarton profilváz rendszerre történik. A kétrétegű fal közötti térben helyezhetjük el az épületgépészeti szerelvényeket (elektromos vezetékek, vízvezeték, telefon és klímavezetékek, stb.).

Az épületgépészet előzetes komplett beszerelésének köszönhetően nem keletkeznek lyukak a falban és nem kell a vakolatot kijavítani, amely a hagyományos falazás elkerülhetetlen velejárója. A lapok tökéletesen sík felülete és a precíz illesztés a munka végén a lehető leggyorsabb simítást teszi lehetővé. A tecnoboard rendszer úgy került kialakításra, hogy az épületek beltéri válaszfalainak beépítését a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb és legésszerűbb módon lehessen megvalósítani.

Miért ezt használja?

Rendkívüli tűzbiztosság: A1 tűzállósági és “nem éghető” kategóriával rendelkezik. A tűzállóság 120-180 percig garantált a felület burkolatától függően. Ez a jellemző teszi a tecnoboard rendszert kétséget kizáróan az elsőrangúvá minden más szárazépítészeti rendszerrel szemben.

A tecnoboard lemezeken kívül egyetlen más falrendszer sem egyesíti magában az éghetetlenség és a tűzállóság előnyét a gazdaságossággal.

Kivételes hangszigetelő tulajdonság: A 25 mm vastag és 25 kg/m2 súlyú tecnoboard lap már masszív anyagánál fogva eleve kiváló hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Sőt, a gipszre jellemző mikroporózus szerkezetnek és a rostokban gazdag laptestnek köszönhetően a tecnoboard rendszer a hangszigetelés elérhető maximális szintjét biztosítja. Egy második réteg hozzáadásával a garantált hangszigetelő érték 41 dB-től több mint 60 dB lehet, bár ez valamelyest vastagítja a falat. A hangszigetelésre vonatkozó tanúsítvány kérésre elérhető.

Lehetőség a teljes vízhatlanság elérésére: A tecnoboard falrendszer az egyetlen a szárazépítészeti rendszerek között, amely teljes vízhatlanságra vonatkozó tanúsítványt szerzett. Ennek köszönhetően használható olyan problémás helyeken is, ahol eredendően magasabb, vagy előre láthatóan magasabb lesz a nedvességtartalom az átlagosnál (szuterén helységek, garázs, konyha és fürdőszoba). Ezen felül ahol szükséges, ott érdemes a válaszfalat még a padlóburkolás előtt felhúzni, így a falak segítségével a padlózat tekintetében is elérhető a helységek közötti hangszigetelés.

Az egyedülálló tervezésű panelek használatával úgy is elérhető a vízszigetelés, ha csak a padlóval érintkező első sor készül vízálló elemekből, így képezve hatékony védelmet a függőlegesen felszívódó nedvesség ellen, vagy egy esetleges kisebb elázás (csőtörés) esetén.

Szilárdság, ütésállóság: A tecnoboard rendszerből készült falakat figyelemre méltó tömörség jellemzi, mely már egyszerű ujjal való kopogtatással egyértelműen érzékelhető. Az elemek gyártására használt kiváló minőségű gipsz, és a rostszerkezettel történő megerősítés jelentős szilárdságot és ütésállóságot kölcsönöz a paneleknek. Az UNI 8201 ütésállósági tanúsítvány (ISTEDIL tanúsítványszám: 0375-2001 del 01/03/2001) a fal legszigorúbb körülmények között tesztelt magas megbízhatósági fokát igazolja. A különlegesen tömörszerkezet miatt a tecnoboard falak teljes felületükön szegelhetők.

Vízálló változat

Minden tecnoboard elem kapható vízálló változatban is, amely kék színű a standard alapváltozattól való könnyű megkülönböztetés érdekében.

A vízálló adalékanyag hozzáadásával készülő speciális alapanyag keverék teszi különösen alkalmassá a panelt nedves helyiségekben való felhasználásra. A kérésre elérhető vízállósági tanúsítvány szaklaboratórium által 24 órás teljes alámerítéses vízpróba alapján került kiállításra. A vízálló tecnoboard elemek használata az alábbi esetekben ajánlott: a padlóval érintkező első panelsor esetén, fürdőszoba, konyha, pince, szuterén helyiségek és pincegarázs

Vízfelvétel

A tecnoboard vízálló paneleket az ISTEDIL tanúsította (tanúsítványszám:020/90 -020/90 A) 24 órás teljes alámerítéses vízpróba alapján, melynek eredménye:

Vízfelvétel: W 1,27 %

Duzzadás: 0,13 mm

Rendszerünk az EN norma szerinti vízállósági tanúsítvánnyal is rendelkezik.

 Tecnoboard katalógus letöltés

Vissza