Albagips Exim Kft. 8000 Székesfehérvár, Rahói utca 1.
tel: 22/312 200 | info@albagips.hu | fax: 22/500-106
youtube
Ha Ön építkezni szeretne és kíváncsi egy rendkívüli tulajdonságokkal bíró, természetes építőanyagra, ismerjen meg bennünket és termékeinket. Általános termékismertető, szakmai tanácsok, információk itt találhatók.
Ha Ön építész, belsőépítész, vagy tervezőmérnök itt találhat termékeinkről részletes bemutatást. Ezen kívül hasznos információkat, minősítéseket, műszaki adatokat, csomóponti megoldásokat is erre a fülre kattintva érhet el.
Ha Ön kivitelező, erre a fülre kattintva találhatja meg az Ön számára fontos kivitelezési tudnivalókat és szakmai információkat. Egyéb szerkezeti megoldásokról és szakmai továbbképzéseinkről ugyanitt olvashat.

Környezetbarát


A természetes, ásványi gipszet külszíni fejtéssel termelik ki, a lehető legkevesebb környezetterhelés mellett, hiszen a gyár – amely a gipszanyagot feldolgozza- a gipsztelep mellé épült.

A természetes, ásványi gipsz semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz, feldolgozása során nem kap adalékot – tisztán kerül forgalomba. Ez a tisztaság jellemzi az összes Albagips terméket, legyen szó gipsz válaszfalról, vagy akár gipszporokról.

Az ásványi gipsz ezen kívül rendkívül jó élettani tulajdonságokkal rendelkezik. Páradiffúziós képessége révén képes szabályozni, ezáltal optimalizálni az élettér nedvességtartalmát, képes párát elnyelni, majd visszapárologtatni azt, szárazabb körülmények között. A megfelelő páraháztartás biztosítása energia megtakarítással is párosul, az alacsonyabb fűtési költségekből adódóan.  A lélegző falak elengedhetetlenül szükségesek egy jó minőségű élettér kialakításához.

Az ökotudatos szemléletmód - legyen szó akár életfolyamatról, akár egy építkezés közbeni anyaghasználatról - mindig szem előtt tartja azt a körfolyamatot, amelyben az anyagok és az energiák ciklikussága egy tökéletes kört zárnak be; azaz a természetből kinyert nyersanyagok felhasználás, beépítés után – életciklusuk végén, károkozás nélkül tudnak visszakerülni a természetbe.

Az Albagips Exim Kft. ezt a kitűzött célt képviselte eddig és képviseli a jövőben is olyan termékek forgalmazásával, melyek mind előállításukban, mind használatuk közben is ügyelnek erre a körfolyamatra.


Vízhatlan

Az Albagips által kínált falrendszer az egyetlen a szárazépítészeti rendszerek között, amely teljes vízhatlanságra vonatkozó tanúsítványt szerzett.

Ennek köszönhetően használható olyan problémás helyeken is, ahol eredendően magasabb, vagy előre láthatóan magasabb lesz a nedvességtartalom az átlagosnál (szuterén helységek, garázs, konyha és fürdőszoba). Ezen felül ahol szükséges, ott érdemes a válaszfalat még a padlóburkolás előtt felhúzni, így a falak segítségével a padlózat tekintetében is elérhető a helységek közötti hangszigetelés. Az egyedülálló tervezésű panelek használatával úgy is elérhető a vízszigetelés, ha csak a padlóval érintkező első sor készül vízálló elemekből, így képezve hatékony védelmet a függőlegesen felszívódó nedvesség ellen, vagy egy esetleges kisebb elázás (csőtörés) esetén.

Vízálló változat

Minden válaszfalelem kapható vízálló változatban is, amely kék színű a standard alapváltozattól való könnyű megkülönböztetés érdekében.

A vízálló adalékanyag hozzáadásával készülő speciális alapanyag keverék teszi különösen alkalmassá a panelt nedves helyiségekben (pl. fürdőszoba, pince) való felhasználásra. A kérésre elérhető vízállósági tanúsítvány szaklaboratórium által 24 órás teljes alámerítéses vízpróba alapján került kiállításra, melyet az az ISTEDIL tanúsított (tanúsítványszám:020/90 -020/90 A).

A 24 órás teljes alámerítéses vízpróba eredménye:

Vízfelvétel W= 1,27 %

Duzzadás 0,13 mm

Rendszerünk az EN norma szerinti vízállósági tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Vízfelvétel: W 1,27 %

Az Albagips által kínált álmennyezeti paneleket a beépítést követően nem károsítja semmiféle környezeti nedvesség által okozott fizikai károsító hatás. 95%-os relatív nedvességtartalom szintig használható. Klimatizáció beépítése nélkül is lehetséges a panelek felhasználása.


Antibakteriális


Általánosan elismertek a gipsz, mint építőanyag kiváló tulajdonságai. A gipsz teljes mértékben természetes építőanyag, amelyet mésztartalmú kőzet egyszerű égetésével nyernek.

Az általunk gyártott termékek a legjobb minőségű alapanyagot adó bányákból nyert gipszből készülnek, sem szerves, sem kémiai adalékok nem kerülnek hozzáadásra. Mindezek miatt ajánljuk termékeinket bioépületek kivitelezésénél való felhasználásra is.

Természetes, ásványi gipszből készült termékeink semmiféle szerves vagy kémiai adalékot nem tartalmaznak, és abszolút mentesek leváló, lebegő mikroszálaktól. A fentiekből következően válaszfal és álmennyezeti rendszereink abszolút atoxikusak, mindemellett antibakteriálisak, ezért különösen alkalmasak kórházak, bölcsődék, iskolák, különböző élelmiszeripari létesítmények, stb. építésénél való felhasználásra.


Tűzálló

Termékeink, legyen szó akár az álmennyezeti rendszerünkről, akár a válaszfalrendszerünkről, A1 tűzvédelmi osztályba tartoznak (nem éghető).

Egyik termékünk típusa sem generál füstöt égéskor.

Az álmennyezeti rendszerünkből akár R.E.I. 120 perc tűzállóságú szerkezet is kialakítható, míg a válaszfalrendszerünknél a tűzállóság 120-180 percig garantált a felület burkolatától függően.

Ez teszi a válaszfalrendszerünket is kétséget kizáróan elsőrangúvá minden más szárazépítészeti rendszerrel szemben. A válaszfalrendszerünkön kívül egyetlen más falrendszer sem egyesíti magában az éghetetlenség és a tűzállóság előnyét a gazdaságossággal.


Hangszigetelő


Termékeink kiváló hangszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, amely lényegében a természetes ásványi gipsz anyagtulajdonságaiból ered.

A 25 mm vastag és 25 kg/m2 súlyú válaszfal lap már masszív anyagánál fogva eleve kiváló hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Sőt, a gipszre jellemző mikroporózus szerkezetnek és a rostokban gazdag laptestnek köszönhetően a válaszfalrendszer a hangszigetelés elérhető maximális szintjét biztosítja. Egy második réteg hozzáadásával a garantált hangszigetelő érték 41 dB-től több mint 60 dB lehet, bár ez valamelyest vastagítja a falat. A hangszigetelésre vonatkozó tanúsítvány kérésre elérhető.


Szilárd

Az álmennyezeti panelek esetében, a panelek alapanyagát adó gipsz tisztasága és a vízbázisú, a panelek felületének kezelésére használt fedőrétegminőségének alaptulajdonságainál fogva a legmagasabb fokú szilárdságot garantál minden más álmennyezeti elemmel szemben.

A válaszfelrendszerből készült falakat figyelemre méltó tömörség jellemzi, mely már egyszerű ujjal való kopogtatással egyértelműen érzékelhető. Az elemek gyártására használt kiváló minőségű gipsz, és a rostszerkezettel történő megerősítés jelentős szilárdságot és ütésállóságot kölcsönöz a paneleknek.

Az UNI 8201 ütésállósági tanúsítvány (ISTEDIL tanúsítványszám: 0375-2001 del 01/03/2001) a fal legszigorúbb körülmények között tesztelt magas megbízhatósági fokát igazolja. A különlegesen tömör szerkezet miatt a válaszfalrendszerünkből épített falak teljes felületükön szegelhetők.