Albagips Exim Kft. 8000 Székesfehérvár, Rahói utca 1.
tel: 22/312 200 | info@albagips.hu | fax: 22/500-106
youtube
Ha Ön építkezni szeretne és kíváncsi egy rendkívüli tulajdonságokkal bíró, természetes építőanyagra, ismerjen meg bennünket és termékeinket. Általános termékismertető, szakmai tanácsok, információk itt találhatók.
Ha Ön építész, belsőépítész, vagy tervezőmérnök itt találhat termékeinkről részletes bemutatást. Ezen kívül hasznos információkat, minősítéseket, műszaki adatokat, csomóponti megoldásokat is erre a fülre kattintva érhet el.
Ha Ön kivitelező, erre a fülre kattintva találhatja meg az Ön számára fontos kivitelezési tudnivalókat és szakmai információkat. Egyéb szerkezeti megoldásokról és szakmai továbbképzéseinkről ugyanitt olvashat.

Ásványi gipsz – kontra REAgipsz

A természetes gipszet bányásszák. A gipsz bányászata egyszerű, mivel a gipszkészletek általában a felszín közelében találhatók, így külszíni fejtéssel kitermelhető.

Ásványi gipsz

 

Gipszbánya a világ számos országában található, Magyarország azonban természetes gipszben szegény. A környező országok közül Romániában, Ausztriában és Lengyelországban található gipszbánya. Az Albagips által forgalmazott termékek kizárólag természetes ásványi gipszet tartalmaznak, így biztosítva a legjobb élettani hatásokat, a legtisztább és legtermészetesebb építőanyagot.

 

Rea gipsz

 

Az ásványi gipsszel szemben a REAgipszet az erőművek által kibocsátott füst kéntelenítési eljárásával nyerik. Nagy tömegben s állítólag vegytisztán keletkezik a REAgipsz a füstgázok kén-dioxid tartalmának nedves mészköves technológia alkalmazásával való csökkentése során, amit ipari méretekben ún. kéntelenítő berendezés alkalmazásával végeznek.

Magyarországon a Mátrai Erőmű Zrt. visontai hőerőművében 2008 óta működik a kéntelenítő. (A technológia nem teljes, de részletesebb és közérthető leírása a Mátrai Erőmű honlapján található.) Az így nyert gipszet egy magyarországi gipszkarton-gyártó cég építőlemezeinek előállításához használja alapanyagként.

Vissza