Albagips Exim Kft. 8000 Székesfehérvár, Rahói utca 1.
tel: 22/312 200 | info@albagips.hu | fax: 22/500-106
youtube
Ha Ön építkezni szeretne és kíváncsi egy rendkívüli tulajdonságokkal bíró, természetes építőanyagra, ismerjen meg bennünket és termékeinket. Általános termékismertető, szakmai tanácsok, információk itt találhatók.
Ha Ön építész, belsőépítész, vagy tervezőmérnök itt találhat termékeinkről részletes bemutatást. Ezen kívül hasznos információkat, minősítéseket, műszaki adatokat, csomóponti megoldásokat is erre a fülre kattintva érhet el.
Ha Ön kivitelező, erre a fülre kattintva találhatja meg az Ön számára fontos kivitelezési tudnivalókat és szakmai információkat. Egyéb szerkezeti megoldásokról és szakmai továbbképzéseinkről ugyanitt olvashat.

Albafal

Nútféderes gipsz válaszfal elem

Mi az az Albafal?

Az ALBAFAL fedett falak építéséhez használható négy oldalán illesztékekkel ellátott elem. A tradícionális és természetes építőanyagok használatát újra előtérbe helyező építőipar számára az ALBAFAL egy modern falazási rendszert kínál amellett, hogy a hagyományos módon rakott falak megbízhatóságát és tömörségét is garantálja.

A teljes felületen lévő tökéletes gipszborítás a hangszigetelés, vízfelvevő képesség (hidroszkópikus jellemzők) és tűzállóság vitathatatlan előnyei mellett a fal gyors és egyszerű felhúzását teszi lehetővé.

A kész fal teljesen sík, nem szükséges vakolni, csak egy egyszeri glettelést igényel.

Miért ezt használja?

Gyors kivitelezés: az elemek négy szélén kialakított horony- és eresztékcsapolás az elemek tökéletes illeszkedését és gyors falazást tesz lehetővé.

Technológiai kialakítás: a kész fal teljesen integrált, köszönhetően az azonos alapanyagból készült ragasztógipsznek és a gipsz alapú válaszfalelemnek, ezért a magas minőségű gipszalapanyagot is figyelembe véve önmagában is teljes értékű hangszigetelő és tűzbiztossági jellemzőkkel bír hagyományos falazóhabarcs használata nélkül is. (a tanúsítványok kérésre elérhetőek).

Magas nedvességtartalmú helységekben való alkalmazhatóság: a vízálló változatban készülő elemek probléma nélkül alkalmazhatók magas nedvességtartalmú helyiségekben is, mint például fürdőszobák, vagy pincék.

Holtidő nélküli munkát tesz lehetővé: a falat már a felrakást követő napon lehet simítani. A létező lehető legvékonyabb simítórétegnek (1-2 mm) köszönhetően a fal nagyon gyorsan szárad, már 24 óra múlva festhető, burkolható, tapétázható.

Az ALBAFAL más rendszerekkel szembeni előnyei:

ALBAFAL

Kerámia falazat
(Kétoldali vakolattal)

színezésre kész fal felépítésének ideje

45-50 m2/nap/személy

10-15 m2/nap/személy

holtidők

nincs

akár 28 nap

hangvisszatartás 10 cm vastag fal esetén

37-40 dB-ig tanúsítva

40 dB-ig tanúsítva

tűzállóság

120-180 perc

nincs tanúsítva

technológia kialakítás

kiváló a rendszerhez tartozó simítófedéssel

hidrofób gipszalapú vakolattal jó

vízfelvevőképesség (hidroszkópikus jellemzők)

kiváló

hidrofób gipszalapú vakolattal jó

költség (kész fal)

20-25%-os megtakarítás a hagyományos falazáshoz képest

20-25 %-os többletköltség az ALBABLOKK falazáshoz képest

Minden ALBAFAL elem kapható vízálló változatban is.

Albafal katalógus letöltés

Vissza