Albagips Exim Kft. 8000 Székesfehérvár, Rahói utca 1.
tel: 22/312 200 | info@albagips.hu | fax: 22/500-106
youtube
Ha Ön építkezni szeretne és kíváncsi egy rendkívüli tulajdonságokkal bíró, természetes építőanyagra, ismerjen meg bennünket és termékeinket. Általános termékismertető, szakmai tanácsok, információk itt találhatók.
Ha Ön építész, belsőépítész, vagy tervezőmérnök itt találhat termékeinkről részletes bemutatást. Ezen kívül hasznos információkat, minősítéseket, műszaki adatokat, csomóponti megoldásokat is erre a fülre kattintva érhet el.
Ha Ön kivitelező, erre a fülre kattintva találhatja meg az Ön számára fontos kivitelezési tudnivalókat és szakmai információkat. Egyéb szerkezeti megoldásokról és szakmai továbbképzéseinkről ugyanitt olvashat.

A gipsz kialakulása

A tengervíz valahányszor elpárolog, a klórnátrium mellett gipszet is rak le; a sós tavakban előbb mindig gipsz rakódik le, azután a kősó.

A szalinák csatornáiban gyakran igen szép kristályokban rakódik le és járatukat el is tömi.

A gipsz telepekben néha kisebb kősó tömegeket is találni, ami amellett, hogy a gipsz általában a kősó társaságában a leggyakoribb, a legjobb bizonyíték arra nézve, hogy a kősó és a gipsz lerakódása a tengerből együtt járt.

Számos gipsz-telep nem egyéb, mint kősótelepek maradványai, ahonnan a víz a kősót elmosta, a gipsz pedig visszamaradt.

Vissza